Hoe zit ik goed; Bureaustoelen

Instelinstructies voor goed en ergonomisch zitten inzake werk- en bureaustoelen:

Wie goed zit wordt minder snel moe, werkt geconcentreerder en presteert beter. Een goede werkstoel is een investering die zich snel terugbetaalt. Zeker als u meerekent dat een goede lichaamshouding o.a rug- en nekklachten (RSI) helpt te voorkomen. Volg onderstaande instructies zodat u zeker weet dat u (weer) goed zit!

  1. Download onderstaand bestand over "Goed Zitten".
  2. Bekijk en print (eventueel) dit bestand
  3. Stel uw stoel in volgens de instel-instructies van uw werk- of bureaustoel
  4. De instelinstructies vind u terug in het meegeleverde boekje (bij RH stoelen aan de onderzijde van de stoel), of vind u terug op onze website bij betreffend model.

Klik hier voor: Download goed zitten

   

Hoe zit ik goed: Relaxfauteuils

Informatie en instructies over goed en ergonomisch zitten inzake relaxfauteuils

Uit onderzoek blijkt dat 80 tot 90% van de Nederlanders verkeerd zit. Wie achteroverhangt in een stoel of bank, ondersteunt de natuurlijke s-vorm van de wervelkolom niet optimaal. Daardoor wordt de rug langdurig plaatselijk belast. Deze verkeerde zithouding geeft uw spieren in eerste instantie rust. Maar na een tijdje kunt u behoorlijke klachten krijgen: rugklachten, zenuw- of aderafknellingen, weefselirritatie, stoornissen in de ingewanden, ademhalingsmoeilijkheden of moeite met opstaan. Genoeg redenen om aandacht te schenken aan een gezonde zithouding!

Download en lees onderstaand bestand over "Goed Zitten volgens Fitform".

Klik hier voor: Zitadvies Fitform Relaxfauteuils

Download en lees onderstaand bestand over "Wetenschap en Zitten".

Klik hier voor: Fitform: Wetenschap & Zitten

Goed zitten volgens Variér

Goed zitten volgens Variér:

Mensen moeten bewegen. We zijn niet gemaakt om stil te zitten. Voor een gezond lichaam is activiteit dan ook van essentieel belang. Een gewone stoel maakt dat u passief zit en is daarmee fundamenteel ongeschikt voor het menselijk lichaam. Variér maken geen gewone stoelen. Variér creeërt op de mens gerichte precisie-instrumenten waarmee uw lichaam op een natuurlijke manier kan blijven bewegen. De Variér stoelen geven aanzet tot beweging en variatie en laat u steeds veranderen van zithouding.

Door het balans-principe wordt het lichaamsgewicht gebruikt om de zithouding aan te passen. Door een betere houding van de wervelkolom en beweging tijdens het zitten, verduurt u veel minder lichamelijke belasting van het bekken en de wervelkolom. Ervaar zelf hoe anders het is. Variér werkt hard aan de verbetering van zitcomfort en de koppeling tussen functie en vorm. Variér is een bijzonder merk de producten zijn onconventioneel en herkenbaar door hun ontwerp.

De stoelen zijn ontworpen op basis van natuurlijke principes. De belangrijkste component is de schommelslede. Door deze schommelslede wordt het mogelijk vele zitvariaties te creëren zonder hendeltjes, knoppen of handgrepen. Alles wat nodig is om van positie te veranderen is een kleine verplaatsing van het lichaamsgewicht.

VARIÉR meubelen vinden hun toepassing in zowel woon-als werksituaties en bestaan uit actieve ( bureau- en eetkamer ) en relaxstoelen. Dit alles aangevuld met bijpasssende tafels en werkplekken. Variér geniet internationale bekendheid met haar VARIÉR zitmeubelen.

HUMAN INSTRUMENTS

Uw lichaam is gemaakt om te bewegen. Variér® Human Instruments – ontstaan uit een menselijk idee

"De wervelkolom voelt zich het fijnst wanneer deze dezelfde natuurlijke kromming kan aannemen als wanneer we staan." Peter Opsvik

De Human Instruments Collectie bestaat uit stoelen voor thuis en op het werk. Ze nodigen uit tot bewegen en variatie; de natuurlijke activiteit van het lichaam wordt gestimuleerd. Dankzij het onconventionele design houdt de ruggengraat zijn natuurlijke kromming en blijven de ruggenwervels dynamisch. Dit zorgt voor een actieve bloedcirculatie en een verbeterde zuurstoftoevoer, waardoor het concentratievermogen stijgt.

HUMAN DESIGN

Design omwille van design is kunst. En kunst heeft geen praktische functie. Een stoel heeft wel een functie; het bevorderen van een ontspannen en gezonde houding. Vergeet daarom designregels en laat je leiden door het menselijke lichaam. Laat kunst daar waar het thuishoort - in een kunstgalerie.

Haal menselijk design in huis.

De basisgedachte achter de Human Design collectie is het creëren van mooie designstoelen,voor thuis en kantoor, die comfortabel zijn. Daarom hebben we de principes van onze klassieke stoelen, zoals de Variable Balans®, naar een hoger plan gebracht en functionaliteit gecombineerd met uitgesproken designs.Hiermee willen we tegemoet komen aan het menselijke dilemma van ratio en emotie. De hersenen vertellen ons dat we stoelen moeten kopen die goed zijn voor ons lichaam, maar we willen ons ook omringen met mooie kunstvoorwerpen. De Human Design collectie stelt het lichaam én het hart tevreden.